Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başvuru Koşulları

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunlarına öğretmenliğe başvuru hakkı kazandıracak 60 kişilik “Tezsiz Yüksek Lisans” eğitimi için mülakat sınavları 3 Şubat 2009 Salı günü gerçekleştirilecektir.

Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile öğretmenlik formasyon eğitimi alacak İletişim Fakültesi mezunları, ilköğretim kurumlarında “Medya Okur-Yazarlığı”, İletişim Meslek Liselerinde de medya alan derslerinde öğretmenlik yapma hakkı elde edebileceklerdir.
Başvurular:
İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nce kabul edilecektir. Başvuru, sınav ve kesin kayıtlar için şahsen başvuru yapılacaktır. Posta ile başvuru kabul edilmeyecek ve kayıt süreleri uzatılmayacaktır. Gelecek dönem başvuru tarihleri Sosyal Bilimler Enstitü Akademik Takvimi’nden takip edilecektir.
Kontenjanlar:
Gazetecilik Bölümü: 20
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü: 20
Radyo-Televizyon-Sinema Bölümü: 20

Değerlendirme:

Tezsiz yüksek lisans için başvuracak adayların, lisans mezuniyet ortalamasının yüzde 25’i, ALES (en az 45) notunun yüzde 50’si ile mülakat puanının yüzde 25’i alınarak giriş puanı hesaplanır. Elde edilen giriş puanının en az 60 olması durumunda adaylar tezsiz yüksek lisans programına başvuru hakkı kazanır. Başvuru yapan adaylar arasında en yüksek puana sahip olanlardan başlamak üzere yapılacak sıralamada kontenjan içinde kalanların programa kesin kayıtla kabul edilir.
Eğitim Süresi,
1 Yıl / İki yarıyıl
Verilecek Dersler
1. Yarıyıl
2. Yarıyıl
Eğitim Bilimine Giriş,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı,
Gelişim Psikolojisi,
Öğretmenlik Uygulaması,
Program Geliştirme ve Öğretim,
Seçmeli Ders,
Özel Öğretim Yöntemleri,
Rehberlik,
Okul Deneyimi,
Öğrenme Öğretme Kuram ve Yaklaşımları,
Ölçme ve Değerlendirme,
Alan Eğitiminde Araştırma Projesi
Sınıf Yönetimi derslerini okuyacak.
03/09/2009