RTS Lisansüstü Mülakat Tarih ve Koşulları (2019-2020 BAHAR)

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA A.B.D. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI BAŞVURULARI
(Tezli Yüksek Lisans ve Doktora)
MÜLAKAT TARİH, YER, SAAT VE KOŞULLARI
>> YAZILI SINAV TARİHLERİ

TARİH YER SAAT
 Tezli Yüksek Lisans
 2. Kat Amfi A
 Doktora
 2. Kat Amfi B

>> SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ

TARİH YER SAAT
 Tezli Yüksek Lisans
 1. Kat Dekan
 Yardımcılığı Odası
 Doktora
 1. Kat
 Dekanlık Makamı

>> ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, ALIM KOŞULLARI:

• 2019-2020 Bahar Dönemine öğrenci alımı için kontenjanlar Tezli Yüksek Lisans programları için 5 (Beş); Doktora programları için 5 (Beş)'tir.
  • Mülakat puanı, Yazılı Sınav ve Sözlü Sınav olmak üzere iki sınavdan oluşmaktadır. Toplam Mülakat puanının % 60'ını Yazılı Sınav, % 40'ını da Sözlü Sınav oluşturacaktır.
  • Öğrenciler, Sözlü Sınavı'na portfolyo/sunum dosyası (CV, yapmış olduğu çalışmalar, görsel-işitsel ürünler, filmler, katıldığı kurslar, sertifikalar, sosyal sorumluluk projeleri gibi) getirebilirler.
  • İÜ İletişim Fakültesi web sayfasında yer alan Kitap Okuma Listeleri aday öğrencilerin sorumlu olduğu kaynaklardır.
  • Bilimsel Hazırlık Programı uygulanmayacaktır.

>> YAZILI SINAV:
  • Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinin hazırlamış olduğu sorular,öğrencilere sınıf ortamında dağıtılır ve sınav süresi sonunda kâğıtlar Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri tarafından değerlendirilir.
  • Sınavda geçerli not baremi İÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde belirtildiği gibidir. [MADDE 9] (4) Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 65 puan; doktora ve sanatta yeterlik programlarında ise 100 puan üzerinden en az 75 puandır.