Fakültemiz Etkinlikleri

bnt

>> İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden AB Erasmus+ Projesi (Eylül 2015 – Ağustos 2018)

erasmus+

>> Uluslararası İletişim Fakülteleri Konferansı 2013

>> Euprera – 2012 Uluslararası Kongre

Dünya’nın Halkla İlişkiler alanındaki en kapsamlı kongrelerinden biri olan Euprera (Avrupa Halkla İlişkiler Eğitimi ve Araştırma Derneği), İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, gerçekleşti.
İstanbul Üniversitesi’nin Halkla İlişkiler ve Reklam Ajansı olan Atölye Simetriöğrencilerinin ve öğretim üyelerinin de aktif olarak görev aldığı kongrenin oturumları, 20-22 Eylül  tarihleri arasında, İ.Ü Rektörlük binasının dört farklı salonunda yapıldı.30 ülkeden 85 araştırmacının bilimsel sunumlarıyla katıldıkları kongrenin odak noktası; halkla ilişkilerin meslek olarak değişen yapısı ve gelecekteki konumuydu.
3 gün süren ve bilimsel etkinliğin yanı sıra, konuklara,  İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusunu hatırlayarak, gülümseyerek hatırlayacakları 3 güzel gün armağan edildi.

Organizasyon kapsamında, gündüz saatlerinde İÜ sosyal tesislerinde misafir edilen konuklar, akşam yemeklerini 1. Gün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Nuruosmaniye’de yer alan ve organik ürünlerin ikram edildiği bir restaurantta; 2. Günü ise boğaz turu eşliğinde yediler. Beyazıt ve Sultanahmet civarında bulunan otellerde konaklayan davetliler, kongrenin 3. Günü, MiniaTurk ve İstanbul Modern’i içeren bir İstanbul turuna katıldılar. Kongre, konuklar kadar, görev alan öğrenciler için de önemli bir deneyim oldu. Kongre kapsamında, çok değerli bir etkinlik deneyimine ortak olan öğrenciler, yabancı dillerini geliştirme ve staj olanağı buldular. Kongre’nin başarısı, hem organizasyona, hem de İstanbul’a övgüler yağdıran ifade ve mesajlar ile de tescillendi.

>> İletişim Fakültesi Dergisi – http://dergipark.ulakbim.gov.tr/iuifd

Hızla gelişen iletişim dünyası, toplumsal, ekonomik ve ideolojik anlamda ülkemizi etkilemektedir. Bu bağlamda toplumumuzu gözlemleyebilmek ve çözümleyebilmek için iletişim bilimleri ciddi bir kaynaktır. Bu kaynak aynı zamanda toplumda var olan aksaklıkların düzeltilebilmesi ve toplumsal değişimlerin takip edilebilmesini de sağlar. Bu noktada İletişim Fakülteleri önemli bir rol üstlenmektedir. Fakültemizce hazırlanan İÜ İletişim Fakültesi Dergisi, Türkiye çapında iletişim alanında yapılan çalışmaların hedefe ulaşmasında önemli bir araçtır. Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ve Radyo-Televizyon-Sinema olmak üzere üç bölümden oluşan İletişim Fakültesi Dergisi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ve Türkiye’nin seçkin iletişim bilimcilerinden oluşan hakem kuruluyla akademik çıtayı yükseltme çabası içerisindedir.İletişim alanında etkinlik gösteren herkese yardımcı olmak üzere hazırlanan İletişim Fakültesi Dergisi, bu alandaki gelişmeleri izleyerek, bilimsel çalışmalar ile bu alandaki boşlukları doldurarak, gündemdeki sorulara ve tartışmalara bilimsel bakış açısı getirmektedir. İÜ İletişim Fakültesi Dergisi, aynı zamanda akademik yükselme kriterlerine ulaşmak isteyen genç iletişim bilimcilerine de önemli bir uygulama alanı yaratmaktadır.

18/09/2013