Yurtdışından Öğrenci Kabul Kontenjanları Dahilinde Kayıt Yaptıran Mevcut ve Yeni Kayıtlı Öğrencilerin Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Hakkında

Yurtdışından öğrenci kabul kontenjanları dahilinde kayıt yaptıran mevcut ve yeni kayıt olan öğrencilerden İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alan (Mavi kartlı) öğrenciler ile TC uyruklu olup ortaöğretiminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayan öğrencilerden program sürelerini aşmayan 1. öğretim ve açık öğretim öğrencilerinin katkı payları Türk öğrencilerin ödediği katkı payı tutarında Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu tarafından karşılanacak, program sürelerini aşan öğrenciler katkı paylarını kendileri ödeyecek, 2. öğretim ve uzaktan öğretim öğrenciler ise Türk öğrencilerin ödediği kadar öğrenim ücretini kendileri ödeyeceklerdir.

Durumlarının Öğrenci Otomasyon sisteminden düzeltilmesi için;

1. İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alan (Mavi kartlı) öğrenciler, mavi kart  ve vukuatlı nüfus kayıt örneğini,

2. TC uyruklu olup ortaöğretiminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayan öğrenciler, lise diploma fotokopisi, TC kimlik fotokopisi ve lise transkript fotokopisini  Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına getirmeleri

gerekmektedir.