Lisans öğrencilerinin Öğrenci Belgesi talebi hakkında

Fakültemiz Lisans Programlarında Kayıtlı Öğrencilerin Öğrenci Belgeleri, Elektronik İmza süreci ile verilmeye başlandığından, ıslak imzalı Öğrenci Belge müracaatları kabul edilmemektedir. “Bulunduğu dönemde Kayıt Yenilememiş olan, Azami Süresini doldurmuş öğrenciler Şahsen öğrenci bürosundan durumlarına uygun dilekçe yazarak durum belgesi alabileceklerdir.

Öğrenci Otomasyon Sistemi Üzerinden Elektronik Belge Talebinde Bulunabilecek Öğrenciler:

1. Bulunduğu dönemde kayıt yenileme işlemini yapmış olan azami süresini doldurmamış öğrenciler Otomasyon sisteminden Elektronik imzalı Öğrenci Belgesi talebinde bulunabilirler.

2. Başvuru İçin öğrenci otomasyon sistemi üzerinden “Öğrenci Belgesi Elektronik İmzalı” seçilmeli ve bu şekilde müracaat edilmelidir. Önceden verilen, Islak İmzalı Öğrenci Belgesi seçimleri bu tarihten sonra çıkartılmayacaktır.

Elektronik Öğrenci Belgesi Kullanımı, Süresi ve Adeti:

1. Sadece 1 adet başvuru yapılabilir.

2. Çıkartılan elektronik imzalı Öğrenci Belgesi aktif dönemin (Güz ya da Bahar yarıyılı) sonuna kadar kullanılabilir.

3. Elektronik imzalı Öğrenci Belgesi ilgili dönemin sonuna kadar ve ilgili dönemdeki kayıt silme, Fakülteden ayrılma durumuna kadar otomasyon sistemi üzerinde "belge talepleri ve teslim edilecekler" kısmından istenildiği kadar çıkartılabilmektedir.

Öğrenci Otomasyon Sistemi Üzerinden Elektronik Belge Talebinde bulunamayacak öğrenciler:

1. Azami Süresini (7 yıl) tamamlamış öğrenciler.

2. Bulunduğu dönemde kayıt yenilememiş ve harç yatırmamış öğrenciler.

3. Farabi ve Erasmus ile Fakültemizde misafir öğrenci olan öğrenciler.

4. Yabancı Uyruklu Öğrenciler (Ülkemizde İkamet izni almak isteyen Fakültemiz öğrencileri, Öğrenci Belgesini Emniyet Müdürlüğü için kullanacaklar ise Elektronik İmzalı Belge talebinde bulunmayarak otomasyon üzerinden normal ıslak imzalı öğrenci belgesi talebinde bulunmaları gerekmektedir. Emniyet Müdürlüğü dışındaki başka Kurum için isteniliyorsa belge Elektronik İmzalı Talebinde bulunulması gerekmektedir.

Elektronik İmzalı Öğrenci Belgesi alamayacak durumdaki öğrenciler, öğrenci bürosundan şahsen dilekçe vererek öğrenci durumlarını belirten elektronik durum belgesi verilebilmektedir.

NOT:

• E-imzalı belgeyi ıslak imzayı kabul etmeyen kurum olduğunda, İstanbul Üniversitesi'nin Elektronik İmza sürecine geçtiğinin ilgili kuruma bildirilerek, belge altındaki doğrulama kodunun gösterilmesi ya da fakülte doğrulaması için öğrenci işlerinin telefonla aratılması gerekmektedir.

• Normal öğrenciler için (Emniyet Müdürlüğü Hariç) artık ıslak imzalı öğrenci belgesi verilmeyecektir.

e-belge-1

e-belge-2