5. Uluslararası Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması

Geri dönüşüm, atık yönetimi vb. alanlarda bilincin artması, duyarlılığın yaygınlaşması ve teşvik edilmesinde önemli bir rol oynayan Yeşil Kamera Ödülleri, bu yıl “Çevre Felaketleri Sınır Tanımıyor” ana temasıyla düzenleniyor.

yeşil kamera 1

Tüm dünyada alanında ilk olma özelliğini taşıyan yarışmanın jürisinde, Türkiye’den Ediz Hun, Nebil Özgentürk ve Reis Çelik gibi ünlü isimler yer alıyor.

Birincilik Ödülü’nün, 20 Bin Dolar olarak belirlendiği yarışmada, afiş çalışmaları da ödüllendiriliyor. Verilen ödüller, topluluk olarak yapılan başarılı çalışmaları öne çıkarmayı, öğrencilere yeni kapılar açmayı, çevre kavramının kapsamlı bir boyutta alglanması da hedefliyor.
Başvuruların, 30 Ocak 2015 tarihine kadar kabul edildiği yarışmada değerlendirme sonrası seçilen kısa filmler ve afişler, Uluslararası Ödül Jürisi’ne iletilecek. Jüri değerlendirmesini 21 Şubat 2015 tarihinde İstanbul’da yapacak.

Yarışmaya ilişkin detaylı bilgi için www.yesilkamera.com sitesi ziyaret edilebilir.

Uluslararası Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması

Uluslararası Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması, yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlarıyla, çevre konusunda farkındalık yaratmaya aday gençleri teşvik etmek ve bu yolla Çevre faslının müzakerelere açılması sonrasında; Türkiye’nin Avrupa Birliği uyum sürecine de katkı sağlamak amacıyla, 2010 yılından bu yana düzenleniyor. Yarışmaya bu güne kadar 170’e yakın üniversite ve binlerce öğrenci katıldı.