Afiş Yarışması: Ağız - Diş Sağlığı Genel Sağlığın Ayrılmaz Parçasıdır

afis_yarismasi

ŞARTNAME

1. Yarışmanın Konusu: Ağız-Diş Sağlığı ve Genel Sağlık İlişkisi

1. Yarışmanın Amacı: Konu ile ilgili toplumsal farkındalık yaratmak ve geliştirmek.

1. Yarışmanın Kapsamı: Konu ile ilgili her türlü görsel ve sözel içerikli afiş çalışmaları.

1. Yarışmaya Katılma Şekli ve Esasları

• Eserlerin konusu, “Ağız - Diş Sağlığı Genel Sağlığın Ayrılmaz Bir Parçasıdır”. Bu konunun dışında eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Afişlerde görsel tasarım ve bu tasarımı destekleyen bir sloganın yer alması zorunludur.

• Yarışmaya katılanlar afişlerinin özgün ve kendilerine ait olduğunu, biçimsel olarak başka bir kaynaktan alınmadığını veya benzemediğini taahhüt etmiş sayılır. Seçici kurulun, biçimsel olarak çalıntı veya direkt alıntı olduğunu tespit ettiği eserler değerlendirmeye alınmaz. Bu şartlardaki bir eser varlığı tespitinde eser ödül almışsa bile ödül geri alınır.

• Afişler 35x50 cm boyutlarında çalışılacaktır.

• Afiş çalışmalarında renk ve teknik kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur. Afişler bilgisayar ortamında tasarlanıp basılabileceği gibi, doğrudan kâğıt veya bez gibi bir materyal üstünde de yapılabilir. Ancak bilgisayar ortamında tasarlanan eserlerde, dört renkli baskı teknolojisi ile elde edilebilen renklerin dışına çıkılmamalıdır.

• Bilgisayar ortamında hazırlanan afişlerin tasarım dosyaları ayrıca talep edilebilir.

• Başvuruyu yapan öğrenci, eserinin arkasına adını soyadını, iletişim bilgilerini (e-mail, cep telefonu, ev adresi) okunaklı ve silinmeyecek bir şekilde (tercihen tükenmez kalemle) yazmalıdır.

• Eser sahibi, eserini teslimat sırasında zarar görmeyecek biçimde ambalajlayarak gönderirler. (Posttüp vb.). Teslimat sırasında eserin zarar görmesinden organizasyon sorumlu değildir.

• Başka bir yarışmaya katılan eser bu yarışmaya katılamaz.

• Yarışmaya katılım bireyseldir. Birden çok kişi tarafından yapılmış eserlerle yarışmaya başvurulamaz.

• Yarışmaya sadece İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri başvurabilir.

• Katılımcılar, yarışmaya birden fazla eserle katılabilir.

1. Başvuru Şekli

• Öğrenciler, eserlerini İletişim Fakültesi Dekanlığı ’a teslim eder.

• Eserin arkasında öğrencinin adı- soyadı, iletişim bilgileri yer alır.

• Gönderilen eserler başvuru adresine ulaştıktan sonra başvuru süreci tamamlanır.

• Kargo şirketine teslim edilen eserlerin takibinin yapılabilmesi için, teslim anında verilen alındı belgesinin, eserler başvuru adresine ulaşana dek saklanması tavsiye edilir.

• Gönderilen eserlerin zarar görmemesi için gerekli önlemleri almak İletişim Fakültesi Dekanlığının sorumluluğundadır.

• Taşıma sürecinde zarar gören veya kaybolan, zamanında başvuru adresine ulaşmayan eserlerle ilgili hiçbir hak talep edilemez.

1. Yarışmayı Düzenleyenler: Türk Dişhekimleri Birliği ve İ.Ü.İletişim Fakültesi

1. Yarışma Sponsoru: Colgate /Palmolive

1. Eserlerin Gönderileceği Başvuru Adresi:

Alıcı: İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı
Adres: Kaptan-ı Derya İbrahim Paşa Sokak 34116 Beyazıt/İstanbul
Telefon: +90 (212) 440 00 00 (12604-DEKANLIK)

1. Yarışma Takvimi

• Başvurular en geç 15 Mayıs 2015 tarihinde kargoya teslim edilmiş olmalıdır. Bu tarihten sonra kargoya teslim edilen başvurular kabul edilmez.

• Gerekli görülmesi halinde, yarışmaya başvuru süresi proje ortakları tarafından uzatılabilir.

Yarışma Takvimi

Yarışma ile İlgili İş ve İşlemlerSorumlu kişi/kurumTarih
Yarışma şartnamesinin yayınlanması ve ilgili kuruma gönderilmesi
Yarışmanın duyurulması
Öğrencilerin yarışma hakkında bilgilendirilmesi
Yarışmaya gönderilecek eserlerin yapılması
Eserlerin teslim edilmesi
Jüri Değerlendirmesi
Sonuçların açıklanması
Ödül Töreni

1. Değerlendirme

• Değerlendirme, TDB ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinden oluşan 5 kişilik bir jüriden oluşur.

• Jüri değerlendirmesinde gizlilik ilkesi esas alınır.

• Jürinin kararı kesindir, itiraz edilemez, değiştirilemez.

• Jüri, eserleri aşağıdaki ölçütler çerçevesinde değerlendirir.

ÖlçütlerAlınabilecek en
yüksek puan
Kompozisyon (Konuyu kağıdın bütününde değerlendirebilme becerisi)20
Özgünlük (Öğrencinin yardım alıp almaması, çocuksuluk)20
Armoni (Renkleri kullanabilme becerisi)20
Temaya Uygunluk (Görsel olarak temaya uygunluk- farklı fikir ve slogan üretebilme becerisi)20
Teknik Beceri (Farklı teknik uygulayabilme-teknik çözümleme becerisi)20
TOPLAM PUAN100

1. Verilecek Ödüller

• Birincilik Ödülü: 2,500 TL.

• İkincilik Ödülü: 1,500 TL.

• Üçüncülük Ödülü: 1,000 TL.

1. Telif ve Kullanım Hakkı, Eserlerin İadesi ve Gösterimi

• Yarışma çerçevesinde değerlendirilmek üzere sunulan eserin, eser sahipliği hakkı katılımcılara ait olmak üzere, bu eserlerin tüm kullanım hakları; çoğaltılması, sergilenmesi, farklı iletişim araçlarında kullanılması hakkı herhangi bir bedel ödemeksizin İ.Ü.İletişim Fakültesi Dekanlığı ve Türk Dişhekimleri Birliği’ne aittir.

1. Çeşitli Hükümler

• Katılımcılar işbu Şartname’yi kabul etmiş sayılır.

• Yarışmaya başvuru ücretsizdir.