Arnavutluk’un Gazeteci ve Televizyoncuları Fakültemizi Ziyaret Etti

Arnavutluk’un önde gelen gazeteci ve televizyoncuları, İÜ İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti ve İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ergün Yolcu’dan fakülte uygulama merkezleri hakkında bilgi aldı.

İÜ İletişim Fakültesi mezunu Arnavutluk Beder Üniversitesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Ramadan Çipuri önderliğinde İÜ İletişim Fakültesi’ne gelen gazeteci ve televizyoncular, Türkiye ve İstanbul’a medyayı tanımak ve medya okulları ile ilgili bilgi almak için İÜ İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti.

Üç günlük İstanbul ziyareti kapsamında çeşitli medya merkezlerinde incelemeler yapacak heyet, ilk ziyaretini İÜ İletişim Fakültesi’ne yaptı ve heyete, yeni kurulan İÜWEBTV, Ajans Üniversite, İÜ’nün kurumsal kimliği, İÜ’de yapılan medya haberleri, İÜ’nün medya ile ilişkileri konusunda Prof. Dr. Sezer ve Doç. Dr. Yolcu tarafından bir sunum yapıldı; Türkiye’deki ulusal ve yerel medya, televizyon yayıncılığı, haber kanalları ile ilgili bilgiler verildi.

İÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin medyada iş olanakları ve staj konularında sorular soran heyetin sorularını cevaplandıran Doç. Dr. Yolcu, Türkiye’de kaç iletişim fakültesi olduğu, fakültelerin ne kadar mezun verdiklerini, öğrencilerin mezun olduktan sonra nasıl istihdam edildikleri hakkında açıklamalarda bulundu ve sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de kırka yakın iletişim fakültesi var. Öğrenciler özellikle İstanbul’un medya merkezinde yer alan İÜ İletişim Fakültesi’nden mezun olduklarında vantajlı konuma geliyorlar.”

“Genel bir politika olarak şehir dışından gelen öğrencilerin kendi şehirlerine gidince yerel medyada çalışması için destekliyoruz.” diyen Doç. Dr. Yolcu, Basın İlan Kurumu ve buna benzer kurumlarda belli oranda iletişim fakültesi mezunlarının olması gerektiğini belirtti.

Soruların ardından heyet, İletişim Fakültesi Stüdyolarını, İÜWEBTV’yi, İletişim Radyosu’nu gezdi ve uygulama merkezlerinin işleyişini yakından inceledi.

Esra MUTLU (Ajans Üniversite)

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü