En Fantastik Festival Fantasturka Başlıyor

Türkiye’nin en fantastik festivali Türk İşi Fantastik Filmler Festivali “Fantasturka”, bu yıl 3. kez düzenleniyor. 12-13-14 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Fantasturka, 17-18-19-20 Aralık 2014 tarihleri arasında ise Ankara'da sinemaseverler ile buluşacak.

FANTASTURKA-Filmloverss

3000’e yakın Fantastik Film arşivinden seçkiler dönemin yaşayan tanıkları ile birlikte izleyici ile buluşuyor. 12 filmlik  “Türk İşi Fantastik Filmler” seçkisinin yanı sıra, “Türk İşi Western-Kovboy-Aksiyon” uyarlamaları da festival gösterimlerinde yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Sinema Genel Müdürlüğü’nün de desteğiyle gerçekleştirilecek Festival’de izleyiciyle buluşacak filmlerin yanı sıra çeşitli yeniliklere de imza atılacak. Festivalin sosyal medya kanalları üzerinden etkileşimli olarak  “Türk İşi Fantastik Hikaye” adı altında fantastik bir hikaye oluşturulacak.  Festival katılımcıları ve sosyal medya takipçileri tarafından yazılacak olan bu hikâyeye usta isimler tarafından son şekli verilecek ve hikâye festivalin son günü tüm festival katılımcıları ile paylaşılacak.

Fantasturka 2014

Festival kapsamında gerçekleştirilen projelerden birisi de, Fantastik Türk Filmlerinin yeniden çizilerek uyarlanması oldu. Proje kapsamında, 1975 yapımı,  Çetin İnanç'ın yönetmenliğini yaptığı Hollywood Uyarlaması Vahşi Kan filmi yeniden çizilerek ve yorumlanarak festival teaserı haline getirildi. Festival kapsamında birçok fantastik film uyarlamaları ve çizim örnekleri sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.