Fakültemizden Antalya Film Festivali’nde Anlamlı Proje

İstanbul Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin işbirliği ile gerçekleştirilen “Festival Akademi”, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde merkezine Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu’nu alarak yeni bir sosyal sorumluluk projesine başlıyor.

Festival Akademi için hazırlanan proje kapsamında İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Prof. Dr. Ergün Yolcu’nun Genel Yönetmenliği’ni yaptığı kısa film çekiliyor. Filmin ilk gösterimi, 5 Aralık 2015 tarihinde Antalya Kültür Merkezi’de (AKM) özel bir galada izleyiciyle buluşacak.

foto

Uluslararası Antalya Film Festivali’nin birikimini, enerjisini ve heyecanını geleceğin sinemacılarına aktarmak; festivale gençleri “üreten” olarak da dahil etmek, sektörün önde gelen isimleriyle buluşturarak eğitimlerine katkıda bulunmak için başlayan Festival Akademi’nin ilk yılki konusu “Eğitime Yeniden Bakış” adını taşıyor. Bu özel sosyal sorumluluk projesi, konuşma, işitme, zihinsel, fiziksel engelli ya da otistik çocuklara eğitim veren ve onları hayata hazırlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu’nu çıkış noktası olarak alıyor.

Gençlerin Vizöründen

İstanbul Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi’nden akademisyen ve öğrenciler, festival öncesi belirli aralıklarla bir araya gelerek Özel Eğitim Okulu’nu ziyaret ettiler, çekim ve röportajlar yaptılar; eğitimcilerle, velilerle, çocuklarla sohbet ettiler. Burada çekimler yapan ve eğitimci, veli ve çocuklarla röportajlar yapan ekip, çalışmalarını filme dönüştürmek üzere çekimlere başladı.

Festival Akademi 2015 kapsamında öğrenciler, film çekiminin yanı sıra bir yandan bir hafta boyunca film gösterimlerini takip ederken, bir yandan da festival için Antalya’ya gelen yönetmen, yapımcı, senarist, görüntü yönetmeni, oyuncu ve diğer sektör profesyonelleriyle workshop ve söyleşilerde bir araya gelerek ders alacaklar.

Festival Akademi 2015’le ilgili bilgiler, festivalin resmi internet sitesi antalyaff.com, adresinde, her iki üniversitesin web sitelerinde ve öğrenciler tarafından hazırlanan blog’da festivalin ilk gününden itibaren yayınlanmaya başlayacak.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü