Geleceğin İletişimcileri İÜ İletişim Fakültesi’ni Seçti

2018 YKS Sınavında başarılı öğrenciler İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni tercih etti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Buna göre İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin seçen öğrencilerin başarı sıralaması geçen yıla göre yükseliş gösterdi. İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu, bu başarının tüm fakülte mensuplarının bir emeği olduğunu ifade etti.

Her hafta en az bir etkinlik düzenleyerek sektör temsilcileri ile öğrencileri buluşturan İÜ İletişim Fakültesi, sosyal medya ağlarını da aktif kullanarak öğrenci odaklı eğitim anlayışını daha interaktif hale getirdi. Öğrenciler medya söyleşilerine, sinema, fotoğraf, reklam, gazetecilik, sunuculuk atölyelerine, Türk Sineması Günleri’ne yoğun ilgi gösterdiler. Fakülte sosyal medya hesapları ve web sitesinde yapılan güncel bilgilendirmeler ve paylaşımlar öğrencilerin etkinliklere ve fakülteye olan ilgisini arttırdı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Başarı Sıralaması Yükseldi

Sektöre alanında uzman eleman yetiştirmeyi hedefleyen İÜ İletişim Fakültesi’nin üç bölümü de (Radyo Televizyon Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik) başarı sıralamasını yükseltti.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, başarı sıralamasında bu yıl geçen yıla oranla yüzde 37’lik artış elde ederken Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, başarı sıralamasında bu yıl geçen yıla kıyasla yüzde 16 oranında yükseliş elde etti. Gazetecilik Bölümü ise, başarı sıralamasında bu yıl geçen yıla oranla yüzde 20’lik artış gösterdi.

İletişim Fakültesi’ne giren toplam 283 öğrenciden 3 öğrenci(%1) ilk 2 binde, 11 öğrenci(%4) ilk 5 binde ve 42 öğrenci(%15) ilk 10 binde yer almaktadır.

Teorik ve Pratik Eğitim Bir Arada

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ülkemizin ilk iletişim Fakültesi olan İÜ İletişim Fakültesi’nin 1950’lerden bugüne iletişim alanında öncü bir rol üstlendiğini, sektöre ve akademiye birçok değer kazandırdığını ifade etti. Prof. Dr. Yolcu sözlerine şöyle devam etti:  “Fakültemiz İstanbul Üniversitesi’nin köklü geçmişinden aldığı güçle hem teorik hem de pratik eğitim aynı anda vermektedir. Söyleşiler, konferanslar, atölyeler, geziler, sempozyumlar, kısa film ve belgesel çalışmaları ile öğrencilerimizin uygulama alanlarını genişletiyoruz. Dönem içinde yaptığımız bu tür etkinliklerle öğrencilerimiz kendilerini sınama ve yeteneklerini keşfetme imkânına kavuşuyor. Hem etkinliklere katılıyorlar hem de etkinliklerin gerçekleştirilmesinde fikir aşamasından uygulama aşamasına kadar her kademesinde görev alıyorlar.

Aynı zaman öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ile birlikte ulusal ve uluslararası projelere imza atıyor. AB, TÜBİTAK, çeşitli kamu ve özel kurumlar ile işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz ve paydaşlarımız ile her zaman aktif iletişim içindeyiz. Sosyal medya hesaplarımızı, İÜWEBTV’imizi ve İletim gazetemizi aktif olarak kullanarak yeni medya araçlarını etkin şekilde bu sürece dâhil ediyoruz. Fakülte binası, stüdyolar ve dersliklerimizde yaptığımız düzenlemeler, teknolojik destekli yenilemeler eğitimdeki konforu ve kaliteyi arttırdı. Bu çalışmalar öğrencilerimizin ilgisini çekmektedir. Her geçen yıl başarılarımıza yenisini ekliyoruz. Akademik-idari personelimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte, ülkemizi daha güzel yarınlara taşımak için projelerimize devam edeceğiz.”

2017 Yılı Taban Sıralaması ile 2018 Yılı Taban Sıralaması Karşılaştırılması


2017 YÖK Atlas Sisteminde İletişim Fakülteleri arasından İlk 4 sırada yer alan Devlet Üniversitelerinin Puanlarının Karşılaştırılması*

* YKS 2018 Yerleştirme Sonuçlarındaki Taban puanları temel alınarak yapılmıştır.
** Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün kontenjanı 30 kişidir.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü kontenjanı 100 iken yerleşen 30. öğrencinin puanı 398’dir.