Genç İletişimciler Diplomalarını Aldı

AJANS ÜNİVERSİTE

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreni, 1 Temmuz’da İÜ Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda üç oturumda gerçekleştirildi

gazetecilik (2)

İÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, mezuniyetlerini coşkulu bir törenle kutladı. Dört yıllık eğitimin ardından mezun olan öğrenciler, diplomalarını alarak meslek hayatına ilk adımlarını attılar.

İÜ Fen Fakültesi’ndeki Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu girişinde öğrencilere, yeşil ve sarı kartlar dağıtıldı. Salona önce aileler alındı. Öğrenciler, müzik eşliğinde girişte verilen kart rengine göre yerlerine oturdular.

2014 mezuniyet yılında İÜ İletişim Fakültesi birincisi Bilal Acar, İkincisi Nursi Er, üçüncüsü Deniz Karaçoban oldular. Törende fakülte birinci, ikinci ve üçüncüsüne I-Pad ve onur belgesi; bölüm birincilerine fotoğraf makinesi ve onur belgesi; bölüm ikinci ve üçüncülerine İstanbul Üniversitesi Gümüş Hatıra Parası ve onur belgesi verildi.

Avea, Reis Gıda, Doğuş Çay, Vefa Bozacısı’nın sponsor olduğu mezuniyet töreninde, Radyo İletişim’de İÜ Fen Fakültesi bahçesi’nde müzik yayını yaptı. İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İÜWEBTV, Ajans Üniversite, İletişim Fakültesi Radyo TV Stüdyoları, Atölye Simetri ve Radyo İletişim öğrencilerinin görev aldığı mezuniyet töreninden hem öğrenciler hem de veliler memnun ayrıldı.

“Sadece Cesur Olmak Yetmez”

Gazetecilik Bölümü mezuniyet töreni, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Öğrencilerin çektiği mezuniyet filminin gösterimi sonrası kürsüye gelen İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer, öğrencilerden bundan sonraki yaşamlarında, güçlü olmalarını ve kendilerine güvenmelerini isteyerek, cesaret, emek ve sabrın önemine dikkati çekti.

halkla ilişkiler (3)

Öğrenci velilerine sorumlu, saygılı ve özgüvenli gençler yetiştirdiği için teşekkür eden Prof. Dr. Sezer, şunları kaydetti: “Eğitiminiz için harcadığınız bunca yılın sonunda, az sonra alacağınız diplomalarınızda ne yazarsa yazsın, ömrünüzün sonuna kadar taşıyacağınız ve sizden sonrakilere bırakabileceğiniz cesur ve iyi insan olma çabanız vardır.”

Bu çabaların emek, sabır, cesaret ve kararlılık olmadan sonuçsuz kalacağını ifade eden Prof. Dr. Sezer, öğrencilerin mesleki yaşantısında sadece cesur değil aynı zamanda kararlı ve sabırlı olması gerektiğini söyledi.

“Annem Olmasa, Ben Burada Olamazdım”

Fakülte ve Gazetecilik Bölümü birincisi Bilal Acar ise annesi sayesinde buralara kadar gelebildiğini ifade ederek, ailesine teşekkür etti. “Annem olmasaydı sizin karşınıza çıkamayacaktım” diyen Acar, memleketi Mardin’deki kaos ortamında annesinin kendisini bizzat okula götürdüğünü ve çeşitli nedenlerle okula küstüğü dönemlerde, annesinin kendisine tekrar okumayı sevdirdiğini anlattı. Annesinin gardırobu kütüphaneye çevirdiğini ve Şeker Portakalı kitabını hediye ettiğini belirten Acar, diplomasını, kendisine “farklı bir dünya” sunan annesine adadı.

DSC_5149

“İÜ Kimliği Size Büyük Destek Sağlayacak”

İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Ak, konuşmasında kendisini bir İletişim Fakülteli olarak gördüğünü, uzun yıllar İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

gazetecilik (5)

“Bu önemli gününüzde aranızda bulunmanın özel olduğunun farkındayım ve bunun heyecanını yaşamaktayım. İletişim Fakültemiz Türkiye’nin en esk, iddialı, üniversitemizin çok değerli güzide bir fakültesi olarak bilinmektedir.

İletişim Fakültemiz daha Basın Yayın Yüksek Okulu yıllarına dayanan güçlü bir gelenekten gelmektedir. Bu gelenek içerisinde her yıl kendisini hedefleri, planları, iddiaları, akademik üyeleri ve sizler gibi güçlü öğrencileriyle geliştiren ve geliştirmeye devam eden imrendiğimiz gıptayla baktığımız bir fakültemiz.

Mezun olan arkadaşlarımız şüphesiz ki çok değerli hocalarımızdan çok kıymetli bilgiler edindiler. Bunların bir kısmı teorik, bir kısmı da uygulamaya yansıyan çok önemli tecrübelerdir. Ama hiç şüpheniz olmasın ki mesleğinizi icra ederken size en büyük destek İstanbul Üniversitesi kimliği olacaktır.”

İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Ak, Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyelerine İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet imzalı takdir belgelerini takdim etti. Öğrenciler ve aileleri, öğretim üyelerini coşkuyla alkışladı.

Gazetecilik bölümü ikincisi Deniz Karaçoban, üçüncü ise Ali Erdem Ardıç oldu.

Konuşmaların ardından, fakültenin öğretim üyeleri tarafından öğrencilere diplomaları verildi.

Soma’da ölenler anısına sahneye baret takan öğrenciler, Çetin Emeç, Turan Dursun, Abdi İpekçi, Hasan Fehmi ve Uğur Mumcu başta olmak üzere, çeşitli nedenlerle öldürülen gazetecilerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı.

İÜ İletişim Fakültesi yeminin ardından kep atan öğrenciler, balon, volkan ve ışık gösterisi fonunda bol bol fotoğraf çektirdi.

Duygu dolu anların ardından öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleri Şeref Holü’ndeki kokteyl alanına geçti.

Geleceğin Halkla İlişkiler Uzmanları Mezun Oldu

halkla ilişkiler (10)

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezuniyeti, saat 13’te öğrencilerin müzik eşliğinde salona girmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrencilerin çektiği mezuniyet filmi gösterildi.

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezer günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yaptıktan sonra öğrencilere sonraki hayatlarında başarılar dileyip mezuniyetlerini kutladı.

“Toplumsal Sorunlara Her Zaman Duyarlı Olun”

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet adına törene katılan İÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seçkin Dindar kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Dindar, “Çok iyi bir mesleğiniz var iletişim danışmanlığı çok önemlidir halkla ilişkiler çok büyük bir paya sahiptir meslek hayatında. Toplumsal sorunlara her zaman böyle duyarlı ve hevesli olun. Size her zaman başarılar dilerim yolunuz açık olsun. Tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Dindar’ın konuşmasının ardından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyelerine İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet imzalı takdir belgeleri takdim etti. Öğrenciler ve aileleri, öğretim üyelerini coşkuyla alkışladı.

halkla ilişkiler (4)

Sahneye çağırılan öğrencilere diplomaları öğretim üyeleri tarafından verildi. Hep bir ağızdan okudukları meslek yeminin ardından öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi. Balon, volkan ve ışık gösterisi ile sahnede eğlenen bol bol fotoğraf çektirdi.

Duygu dolu anların ardından öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleri Şeref Holü’ndeki kokteyl alanına geçti.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde Nursi Er birinci, Buse Koyuncu ikinci, Burcu Aydın ise üçüncü oldu.

Radyo TV Sinema Mezunları Keplerini Attı

radyo televizyon (6)

Günün son mezuniyet törenini Radyo TV Sinema Bölümü gerçekleştirdi. Tören saat 16.00’da öğrencilerin müzik eşliğinde salona girmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrencilerin çektiği mezuniyet filmi gösterildi.

Törenin açılış konuşmalarını bölüm birincisi Keziban Yaşamul İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezer ve İÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seçkin Dindar yaptılar.

Konuşmaların ardından İÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seçkin Dindar, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyelerine İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet imzalı takdir belgelerini takdim etti. Öğrenciler ve aileleri, öğretim üyelerini ayakta alkışladı.

Öğrencilere, mezuniyet belgelerini öğretim üyeleri verdi. İÜ İletişim Fakültesi yeminin ardından kep atan öğrenciler, balon, volkan ve ışık gösterisi fonunda bol bol fotoğraf çektirdi.

Duygu dolu anların ardından öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleri Şeref Holü’ndeki kokteyl alanına geçti.

Radyo TV Sinema Bölümü’nde Gökçe Özkaraman ikinci, Aslı Karaaslan ise üçüncü oldu.

radyo televizyon (12)

Törende İlkler


  • İÜ İletişim Fakültesi 2014 Mezuniyet Töreni’nde birçok ilkte yaşandı.

  • Üç bölüm için aynı günde ayrı ayrı mezuniyet programı yapıldı.

  • Her bölüm öğretim üyesine İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus söylet imzalı takdir belgesi takdim edildi.

  • Dereceye giren öğrencilere girdikleri dereceyi gösteren onur belgeleri verildi.

  • Öğrencilere sarı ve yeşil kartlar dağıtılarak iki farklı oturma bölümüne alındırlar.

  • Öğrencilerin kendi çektikleri mezuniyet filmi tüm mezuniyet programlarında gösterildi.

  • Tüm mezuniyet programlarında Jimmy jib kullanıldı.

  • Tüm mezuniyet programı rejili olarak kayda alındı, fotoğrafları çekildi ve fakülte sitesinden herkese servis edildi.


 

Not: 2014 Yılı Mezuniyet Töreni Görsellerine Ulaşmak İçin Tıklayınız