Genç İletişimciler Sektöre Merhaba Dedi

Dört yıllık eğitimin ardından mezun olan İÜ İletişim Fakültesi Öğrencileri, diplomalarını alarak meslek hayatına ilk adımlarını attılar.

Gazetecilik Öğrencileri Sektöre Merhaba Dedi

İÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Mezuniyet Töreni, İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda 1 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin mezun olduğu törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrenciler tarafından 2015 Mezuniyet Töreni için özel olarak hazırlanan “Mezuniyet Güzel Şey” filmi izletildi.

Gazetecilik Bölümü ve Fakülte Birincisi Canan Eyigün, konuşmasına hocalarına teşekkür ederek başladı. Eyigün, “Hayatın getireceklerini öngöremediğimiz bir dönemde yaptığımız meslek seçimi ile başladık üniversite serüvenimize. Bugün burada geleceğe şekil verecek birer meslek sahibi olarak mezuniyetimizi kutluyoruz. Ülkemizin sayılı üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi’nden mezun olmak, hayata bir adım önde başlayacağımızı hissetmek bizler için gurur verici. Bu bir nihayet değil, yepyeni bir dönemin başlangıcıdır aslında” dedi.

Hocalarından ve ailesinden bahseden Eyigün, “Tüm bu zorlu eğitim sürecinde bizlere yol gösteren çok değerli hocalarımız bizler için çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime, öğrettikleri her konu için, şahsım adına Gazetecilik Bölümü’ndeki neredeyse her hocamı sorularımla boğmama rağmen sabırlarına ve alakalarına; eğitimim boyunca maddi ve manevi her türlü ve fedakârlıktan kaçınmayan, bana destek veren annem ve teyzeme sonsuz saygı ve şükranlarımı sunarım” dedi.

“Burada sizlerle birlikte olmak büyük keyifti. Mezun olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diyen Eyigün Prof. Dr. Nilüfer Sezer, Prof. Dr. Arzu Kihtir, Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, Prof. Dr. Ali Murat Vural, Prof. Dr. Aslı Yapar Gönenç, Doç Dr. Uğur Gündüz, Doç Dr. Sergün Kurtoğlu, Fakülte Sekreteri Selim Eker, Öğrenci İşleri’nden Yasin Güçlü’ye özel olarak teşekkür etti.

Fakülte ve Bölüm Birincisi Eyigün’ün ardından açılış konuşmasını yapan İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer, “İlkokuldan beri taşıdığınız bayrağı biz devraldık, bunun gururunu yaşıyoruz. Duyarlı gençleri bizlere ve topluma kazandırdığınız için teşekkür ederiz” dedi.

Öğrencilerine seslenen Prof. Dr. Sezer, “Bu güne kadar kendinizi hep öğrenci olarak tanımladınız. Bu günden itibaren gururla İÜ İletişim Fakültesi mezunuyum diyebilirsiniz. Gençler, önünüzde mesleki yaşam için güçlü olun. Kendinize güvenin doğru kararlar verin, iyi bir insan olarak yolunuza devam etmeye çalışın. Siz de görebilirsiniz ki eğitiminize harcadığınız emek sonucunda diplomanızda ne yazarsa yazsın yüreğinizde taşıyacağınız tek şey cesur ve iyi birer insan olma çabasıdır. Gerisini yaşam tamamlar. Eğer yaşam emek, sabır, kararlılıkla en önemlisi iyilikle doldurulmamışsa cesaret anlamsızdır” dedi.

Tavsiyeler de veren Prof. Dr. Sezer “Mesleki yaşamınızda sabırlı, kararlı ve iyi olmanızı salık veriyoruz. İyi birer çalışan yönetici, anne, baba, yurttaş ve arkadaş olmanızı diliyorum, bütün kalbimle iyi olacağınıza inanıyorum. İÜ İletişim Fakültesi mezunu olmak sizi güçlü ve ayrıcalıklı kılacaktır. Bu size verebileceğimiz en güçlü söz ve sizlere veda etmeyeceğim. Hocalarınız, fakülteniz olarak hep sizin yanınızda ve arkanızda olmayı sürdüreceğiz. Her ne pozisyonda olursanız olun gereksinim duyduğunuz her anda bizi yanınızda bulacaksınız. İstanbul Üniversitesi bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de mezunlarla bağını koparmayacak” dedi.

Son olarak Prof. Dr. Sezer, “Demokratik toplumların gelişmesi için sorumlu, duyarlı, bilinçli, sorgulayan, araştıran, karşılaştıran, eleştiren, kendi kararını kendi veren, daha geniş açıdan bakabilen, insiyatif ve risk alabilen, katılımcı yurttaş olarak yetiştiğinizi biliyorum ve sizinle gurur duyuyorum” diye konuştu.

Konuşma sonrası İÜ İletişim Fakültesi Dekanı tarafından Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyeleri sahneye davet edildi ve teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca Fakülte ve Bölüm Birincisi Canan Eyigün’e ödülü takdim edildi.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Kihtir, Bölüm İkincisi Sevgi Çatalbaş ve Bölüm Üçüncüsü Rahime Gül Aybaş’a ödüllerini verdi.

Diploma töreninin ardından yemin töreni yapıldı.


Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraflar


İÜ Halkla İlişkiler Öğrencileri Kep Attı

İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda yapılan İÜ İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreni’nin ikinci oturumunda, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri mezun oldu.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrenciler tarafından 2015 Mezuniyet Töreni için özel olarak hazırlanan “Mezuniyet Güzel Şey” filmi izletildi.

Fakülte İkincisi ve Bölüm Birincisi Ceren Oral, ailesine, arkadaşlarına ve hocalarına emekleri için teşekkür etti, “Umut dolu günler için çalışmaya ve çabalamaya devam edeceğim” diyerek sözlerini bitirdi.

Açılış konuşmasını yapan  İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer, “Mesleki yaşamınızda sabırlı, kararlı ve iyi olmanızı salık veriyoruz. İyi birer çalışan yönetici, anne, baba, yurttaş, arkadaş olmanızı diliyorum, bütün kalbimle iyi olacağınıza inanıyorum. İÜ İletişim Fakültesi mezunu olmak sizi güçlü ve ayrıcalıklı kılacaktır. Bu size verebileceğimiz en güçlü söz. Sizlere veda etmeyeceğim. Hocalarınız, fakülteniz olarak hep sizin yanınızda ve arkanızda olmayı sürdüreceğiz. Her ne pozisyonda olursanız olun gereksinim duyduğunuz her anda bizi yanınızda bulacaksınız. İÜ bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de mezunlarla bağını koparmayacak” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Demokratik toplumların gelişmesi için sorumlu, duyarlı, bilinçli, sorgulayan, araştıran, karşılaştıran, eleştiren, kendi kararını kendi veren, daha geniş açıdan bakabilen, inisiyatif ve risk alabilen, katılımcı yurttaş olarak yetiştiğinizi biliyorum ve sizinle gurur duyuyorum.” Konuşmasının ardından Prof. Dr. Sezer, sponsorlara plaket takdim etti.

Açılış konuşmalarının ardından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyeleri’ne teşekkür belgeleri verildi. Prof. Dr. Sezer, Birinci Ceren Oral, ikinci Merve Boyacı ve üçüncü olan Rukiye Tekdemir’e ödüllerini verdi.

Diplomalarını alan öğrenciler yeminlerini ettikten sonra keplerini havaya fırlattılar.

[nggallery id=80]

Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraflar


RTS Bölümü Öğrencileri Diplomalarını Aldı

İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen İÜ İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreni’nin üçüncü oturumunda, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri mezun oldu.

İÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Mezuniyet Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrenciler tarafından 2015 Mezuniyet Töreni için özel olarak hazırlanan “Mezuniyet Güzel Şey” filminin izletilmesi ile başladı.

İÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü Birincisi Hülya Erdem konuşmasında, “Mezun olduğuma sevinirken genç arkadaşlarımdan ayrıldığım için üzülüyorum. Af ile geri döndüğümde çevremdekiler nasıl okuyacaksın, aklın nasıl alacak diye tepki gösterdi. Ama benim bir keşkem vardı. Onu gerçekleştirdim. Ailemi çok ihmal ettim. Beni yalnız bırakmayan yeri geldiğinde bir abla, yeri geldiğinde anne olarak gören arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer ise açılış konuşmasında “Bölüm birincisini özellikle kutluyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur. İnsanın özlemini duyduğu alanda, özlemini duyduğu sıralarda okuması çok güzel. Yılmayın, lisanüstü ile devam edin. Fakülteden kopmayın. Sevgili gençler, kiminiz yönetmen, kiminiz radyocu olacak, birbirinizin güvencesi sizsiniz. Büyük bir gururla sizi radyo, televizyon, sinema sektörüne armağan ediyoruz. Biz sizinle varız, yeniden görüşmek üzere diyor ve sizleri uğurluyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sezer, İÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim üyelerine teşekkür belgelerini verdi. Ayrıca Prof. Dr. Sezer bölüm birincisi Hülya Erdem’e de ödülünü takdim etti.

Bölüm İkincisi Betül Sayış ve Bölüm Üçüncüsü Sibel Erbay’ın ödüllerini ise İÜ Radyo Televizyon Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Timisi verdi.

Diplomalarını alan öğrenciler yemin töreninin ardından kep attı.

[nggallery id=81]

Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraflar


Tören Çeşitli Birim ve Kurumların Katkıları İle Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi web sayfası üzerinden canlı olarak yayınlanan İÜ İletişim Fakültesi 2015 Mezuniyet Töreni’nde, İÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ümit Sarı koordinatörlüğünde toplam 47 akademik ve idari personel ile çeşitli birimlerden 25 öğrenci görev aldı. Törende, öğrenci ve velilere İÜ İletişim Fakültesi Uygulama Birimi Ajans Üniversite tarafından çıkarılan İletim Gazetesi Mezuniyet Özel sayısı dağıtıldı. Geçtiğimiz yıl boyunca İÜ İletişim Fakültesi Öğrencilerinin aldığı ödül, başarı ve etkinlikler ile öğrencilerin lisans eğitimleri boyunca geçirdiği güzel anların fotoğraf karelerine yer veren gazete, mezun öğrenci ve ailelerinin ellerinde kalan güzel birer hatıra oldu.

İÜ Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü öğrencileri ile İÜ İletişim Fakültesi Atölye Simetri öğrencilerinin görev aldığı tören, RTS Stüdyoları tarafından 5 ayrı kamera ile çekildi. Tören ayrıca, İÜWEBTV tarafından Periskop’tan canlı olarak yayınlandı. İÜ İletişim Fakültesi 2015 Mezuniyet Töreni’ne Vefa Bozacısı, Coca Cola Company, Savoy Pastanesi, Seyidoğlu ve Escort Joye sponsorluk desteği verdi.

Ajans Üniversite