İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu 27. Dönem İletişim Fakültesi Dekanları Konseyi’ne Seçildi


26.  İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantısı Yapıldı

Her yıl düzenli olarak yapılan İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi (İLDEK) toplantısının 26.’sı, 12-13 Nisan 2018 tarihlerinde, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu, 27. Dönem İletişim Fakültesi Dekanları Konseyi’ne seçildi.

27. Dönem İletişim Fakültesi Dekanları Konseyi’ne seçilmesi ile ilgili olarak açıklama yapan İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu, “Toplantı, yeni görüş ve önerilerin değerlendirilmesi, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ve iletişim fakültelerinin geleceği açısından çok önemli. İletişim fakültesi dekanları ve sektörden temsilciler ile birlikte var olan sorunlara çözüm getirmeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle böylesi önemli bir konseyin üyesi seçildiğim için büyük mutluluk duyuyorum. Herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Akreditasyon ile İlgili Kurum Eğitimi Çalıştayı Gerçekleştirildi”

İLDEK’in 26. toplantısında, iletişim fakültelerine ilişkin eğitim-öğretim, akreditasyon ve istihdam konularında dekanlar arasında karşılıklı görüş ve tecrübe alışverişinde bulunuldu, aksiyon planları yapıldı.  Ayrıca toplantı kapsamında “Akreditasyon ile İlgili Kurum Eğitimi Çalıştayı” da gerçekleştirildi. Akreditasyon ile ilgili genel bilgilendirme İletişim Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz tarafından verilirken, İLDEK Üyesi Prof. Dr. Süleyman İrvan akreditasyon süreci hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, Yükseköğretim Kalite Kurul Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi (İLDEK) Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, iletişim fakültesi dekanları ve temsilcileri ile akademisyenler, öğrenciler ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü