İÜ İletişim Fakültesi Hakemli Dergisi ProQuest Uluslararası Tarama İndeksinde

Fakültemizce hazırlanan İÜ İletişim Fakültesi Hakemli Dergisi, Türkiye çapında iletişim alanında yapılan çalışmaların hedefe ulaşmasında önemli bir araç olmuştur. Dergide 1992 yılından beri Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo-Televizyon ve Sinema alanından Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca çalışmalara yer verilmektedir. Derginin hakem kurullarında bu alanlardan akademisyenler görev yapmaktadır.

İÜ İletişim Fakültesi Hakemli Dergisi, iletişim alanındaki gelişmeleri izleyerek, bilimsel çalışmalar ile alandaki boşlukları doldurmaktadır. Gündemdeki sorulara ve tartışmalara bilimsel bakış açısı getirmeyi hedefleyen dergi, akademik yükselme kriterlerine ulaşmak isteyen iletişim bilimcilerine de önemli bir uygulama alanı sunmaktadır.

1992 yılından bu yana düzenli bir şekilde çıkan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Hakemli Dergisi, 2 yıllık bir izleme sürecinin ardından 3 Aralık 2008 tarihinde TÜBİTAK/ULAKBİM Sosyal Bilimler veri tabanına kabul edilmiştir.

2010 yılı itibariyle ASOS Sosyal Bilimler İndeksi'ne kaydolan dergimiz, aynı yıl TÜBİTAK/ULAKBİM tarafından uluslararası THOMSON ISI'a taranmak üzere önerilmiştir.

2012 yılı Kasım ayı itibariyle EBSCO uluslararası indeksi, dergimizi uluslararası ortamda taramaya layık bulmuştur. 2013 yılından itibaren ProQuest Uluslararası Tarama İndeksine  giren dergimiz, uluslararası iletişim çalışmaları yürüten araştırmacılara da yeni bir paylaşım ortamı sunmaktadır. Dergimizin şimdiki hedefi olan THOMSON ISI izleme süreci ise halen devam etmektedir.

Derginin son sayısına ulaşmak için TIKLAYINIZ