İÜ İletişim Fakültesi Kasım 2013-2016 Stratejik Olarak Çalışma Planı Toplantısı Yapıldı

İÜ İletişim Fakültesi Kasım 2013-2016 Stratejik Olarak Çalışma Planı Toplantısı, 30 Aralık 2013 tarihinde İÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Programın açılış konuşmasını İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer yaptı. İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer konuşmasında, geleceğin İÜ İletişim Fakültesi’nin nasıl olması gerektiğinden ve stratejik olarak çalışma planının içeriğinden bahsetti.

“Kişisel gelecek hesabı yapmadan fakültemizi hayatımızın ve hayallerimizin merkezine yerleştirerek görev tanımlarımıza uygun bir yönetim olmaya çalışacağız. Yönetimde yer alan tüm arkadaşlarımla öncelikle sevgi ve güven ortamında çalışmayı yaptığımız işten zevk almayı benimseyeceğiz. Bu amaçla fakülte sekreterliğinden öğrenci işlerinden bölüm başkanlıklarından uygulama birimlerimizden şuandaki durumu saptamak için brifingler aldık. Aldığımız brifinglerin ışığında çalışma arkadaşlarımla geleceğin iletişim fakültesi nasıl olmalı, biz buna nasıl katkı sağlayabiliriz, üç yıl içerisinde en etkili biçimde üzerimize düşen sorumluluğu nasıl yerine getirebiliriz? sorularına yanıt verebilmek için bir stratejik plan hazırladık. Bu stratejik plan iletişim alanındaki deneyimlerimiz, üniversitemizin vizyonu, sayın rektörümüzün açılımları sonucunda oluşan düşüncelerimizin somut bir hale gelmesi. Bu çalışma şuan ki durumumuzu daha iyi anlamamızı, önceliklerimizi belirlememizi sağladı.

Stratejik planımız yedi temel alandan oluşmakta. Bu temel alanlar sırasıyla, etkin bir örgütsel yapının oluşturulması, kurumsal aidiyet duygusunun yükseltilmesi, eğitim ve öğretim yapısının geliştirilmesi, bilimsel çalışmaların geliştirilmesi, kurumsal işbirlikleri ve kaynak geliştirme, iletişim fakültesi uygulama birimlerinin yapılanması ve çağdaş bir iletişim fakültesi binası. Burada amaçlarımız ve hedeflerimiz yer alıyor.

Sizin de desteğinizle üç yıl içerisinde bu planı uygulayacağız. Türkiye’nin ilk iletişim fakültesi İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ve fakültemizi bu günlere getiren siz değerli akademik ve idari personelimizin hak ettiği konuma ulaşması için el birliğiyle çalışacağız.

Yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk, başarı, huzur getirmesini istiyorum. Katılımınız için teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımla.”

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer’in konuşmasının ardından İÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ergün Yolcu, İÜ İletişim Fakültesi Kasım 2013-2016 Stratejik olarak Çalışma Planı sunumunu gerçekleştirdi.

İÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ergün Yolcu sunumunda İÜ İletişim Fakültesi Kasım 2013-2016 Stratejik Olarak Çalışma Planı’nın ana çerçevesini oluşturan yedi başlığı ayrıntılı olarak açıkladı, hayata geçirmeyi planladıkları projeleri de öğretim üyeleri ve idari personele aktardı. İÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ergün Yolcu, sözlerine fakülte içinde oluşturulacak Stratejik Çalışma Grupları hakkında bilgi vererek başladı:

“Amacımız üç yıl içerisinde gerçekten etkin bir örgütsel yapı oluşturmak. Öncelikle Stratejik Çalışma Grupları oluşturacağız. Fakültemizle ilgili bütün vizyonel çalışmaları bu gruplar yapacak.

Tüm akademik ve idari kadromuzla geleceğin İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni hayata geçirmeye çalışacağız. Katkılarınız burada gerçekten çok önemli. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 1950 yılında kurulan, Türkiye’nin bu alandaki ilk okulu. Buna sahip çıkmamız, geliştirmemiz ve geleceğe hazırlamamız gerek. Siz değerli hocalarımızdan gelen her türlü öneriye açığız. Dekanlık makamını hiyerarşik bir yapıdan ziyade, hizmet makamı olarak görmenizi istiyor,  hep birlikte birçok projeye imza atacağımızı ümit ediyorum. Buradaki çalışmalar için vereceğiniz destekler için şimdiden çok teşekkür ederim. Yeni yılın hepimize öncelikle sağlık, başarı, mutluluk getirmesini dilerim.”

İÜ İletişim Fakültesi Kasım 2013-2016 Stratejik Olarak Çalışma Planı Toplantısı’nın ardından 2014 yılbaşı kutlaması gerçekleştirildi, yeni yıl pastası kesildi.


İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü