Prof. Dr. Hasan Akbulut’tan TÜBİTAK Proje Performans Başarısı

Prof. Dr. Hasan Akbulut’tan TÜBİTAK Proje Performans Başarısı İÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Sinema Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akbulut’un “Kültürel ve Toplumsal Bir Pratik Olarak Sinemaya Gitmek: Türkiye’de Seyirci Deneyimleri Üzerine Bir Sözlü Tarih Çalışması” başlıklı projesi TÜBİTAK 1001 projeleri kapsamında kabul edildi.

Proje kapsamında 1960’lı ve 1970’li yıllarda Türkiye’de sinemaya gitmenin nasıl bir olgu olduğu, 100 seyirci ile yapılacak olan sözlü tarih görüşmeleri ile araştırılacak. Alan çalışması İstanbul, Ankara,  Antalya  ve Kocaeli’nde yapılacak olan proje 18 ay sürecek ve aynı zamanda seyircilerle yapılacak görüşmeler çerçevesinde bir belgesel film de hazırlanacak. Projeye ilişkin kimi verilerin, İÜ İletişim Fakültesi’nde ve Ankara’da yapılacak toplantılarla kamuoyu ve paydaşlar ile paylaşılması planlanıyor.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü