Sinemada Ruhsal Travma ve Psikiyatri Kongresi

Psikeart Dergisi

6-8 Mart 2015

İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi

Psikeart dergisi tarafından düzenlenen Psikeart Günleri’nin dördüncüsü, 6-8 Mart tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü işbirliği ile İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

4. Psikeart Günleri, meselesi anlatmak olan sinema ile meselesi anlamak ve çözümlemek olan psikiyatri işbirliğinde “Sinemada Ruhsal Travma ve Psikiyatri” konusunu tartışacak.

Psikeart dergisi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü ile birlikte düzenlenecek 4. Psikeart Günleri 6-8 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Geleneksel Psikeart Günleri kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek 144 filmin katıldığı 1. Psikeart Kısa Film Yarışması’nda birincilik ve mansiyon ödülü verilecektir.

1. Psikeart Kısa Film Yarışması Ödül Töreni 7 Mart Cumartesi günü saat 20.00’de gerçekleştirilecek. Ödül Töreni’nin ardından Golden HornBrass grubu sahne alacak.

Galata Film’in katkısı, Türkiye Psikiyatri Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Oyuncular Sendikası, MediaCat ve Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşecek toplantıda Tarık Akan, Yavuz Özkan, Semir Arslanyürek, Demet Evgar, Mustafa Altıoklar, Ercan Kesal, Olgun Şimşek, Uğur Yücel, Tomris Giritlioğlu, Meltem Cumbul, Gonca Vuslateri, Zeki Demirkubuz, Bingöl Elmas, İsmail Güneş ile ruhsal travmanın filmlere yansımaları üzerine söyleşiler gerçekleştirilecek.

Sinema ve psikiyatri dünyasından Zahit Atam, Sibel Kaba, Umur Bugay, Prof. Dr.Prof. Dr. Hasan Akbulut, Zahit Atam, Semir Aslanyürek, Sibel Kaba, Ayşegül Toprak, Umur Bugay, Doç. Dr. Şükrü Sim, Burçak Evren, Prof. Dr. Tamer Aker, Yavuz Özkan, Doç. Dr. Ayşe Devrim ÇıngıBaşterzi, Prof. Dr. Hayriye Elbi, Prof. Dr. Mehmet Emin Önder, Doç. Dr. Bedirhan Üstün, Prof. Dr. Mehmet Sungur, Prof. Dr. Cengiz Kılıç, Dr. Gökçe Silsüpür, Doç. Dr. Hakan Atalay, Prof. Dr. Mehmet Sungur, Dr. Özden Terbaş, Dr. Ayşegül Sütçü, Dr. Nesli Keskinöz Bilen, Prof. Dr. Bülent Coşkun, Dr. Murat Kemaloğlu, Doç. Dr. Gülin Terek Ünal, Volkan Erol, Yard. Doç. Dr. Diğdem Sezen, Doç. Dr. Ahsen Deniz Morva Kablamacı, Doç. Dr. Murat İri, Doç. Dr. Ayhan Eğrilmez, Ali Kırkar, Hande Öğüt, Prof. Dr. Ayşen Coşkun, Psk. Şule Öncü, Doç. Dr. Gamze Özçürümez, Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu, Ahmet Bikiç, Nagihan Çakar Bikiç, Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç, Murat Tırpan, Burak Kaplan, Doç. Dr. Defne Tüzün, Dr. Gamze Erzin, Prof. Dr. Bilgin Saydam, Dr. Hira Selma Kalkan, Dr. Cemal Dindar, Erkan Mumcu, Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç, Dr. Murat Paker, Prof. Dr. Ertan Yılmaz, Prof. Dr. Deniz Bayraktar,  Dr. Hira Selma Kalkan, Dr. Agâh Aydin, Cüneyt Cebenoyan, Yrd. Doç. Dr. Levent Yilmazok, Tan Tolga Demirci, Doç. Dr. Kaya Özkaracalar, Prof. Dr. Nilüfer Timisi, Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu, Dr. Asli Bilgin, Prof. Dr. Doğan Şahin, Ebru Toksoy, Dr. Cumhur Boratav, İlker Küçükparlak, Dr. Saffet Murat Tura,Dr. Hakan Karaş, Bülent Somay, Prof. Dr. Neşe Kars, Dr. Esin Paça Cengiz, Prof. Dr. Hasan Akbulut, Filiz Işık Bulut ise sinema ve psikiyatri ilişkisi ışığında ruhsal travmayı anlatacak.

Konferans ve panellere ek olarak akademisyenlerin ve yönetmenlerin ortaklaşa gerçekleştireceği atölye çalışmalarında filmler izlenerek izleyicilerle beraber tartışılacak.

Prof. Dr. Nilüfer Timisi
İÜ İletişim Fakültesi