Sosyal Sorumluluk Proje Sunumları Gerçekleştirildi

Sosyal Sorumluluk Proje Sunumları Gerçekleştirildi

“Uygulamalı İç Staj Sosyal Sorumluluk Proje Sunumları”, 5 Ocak 2016 tarihinde İÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Uygulamalı İç Staj Sosyal Sorumluluk Proje Sunumları”, İÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve İÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer yöneticiliğinde ve İÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Seher Er koordinatörlüğünde bu yıl ilk kez düzenlendi.

 “9 Farklı Proje Hazırlandı”

“Uygulamalı İç Staj Sosyal Sorumluluk Proje Sunumları” kapsamında 9 farklı proje hazırlandı. Hazırlanan projelerden biri olan “Gülen Gözler Sosyal Sorumluluk Projesi” ile öğrenciler İÜ İletişim Kulübü işbirliğiyle Sultangazi Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi ile bir araya gelerek yapmış oldukları ve yapacakları etkinlikler ile huzurevi sakinleri arasında gönül bağı kurup bilgi ve tecrübe alışverişinde bulundular.

“Bu İşte Bir Yardımlaşma Var Projesi” ile İÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, sektör profesyonelleri ile bir araya gelerek bilgi ve tecrübelerini arttırdılar. Bu atölyeye katılmak isteyen öğrencilerden toplanan bağışlar, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

“Şehirler Ayrı Çocuklar Aynı Projesi” ise “Kitabını Paylaş Geleceğimize Yol Aç” sloganıyla hayata geçirildi. “Eksula Projesi” ile “Suyunu İç, Ağacını Dik” sloganıyla suyun, tohumun ve toprağın birbiri ile bağlantısını vurgulamak amaçlandı.

“Birlikte Hissedelim Projesi” ile proje ekibi ve görme engelli bireyler bir araya gelerek empati duygusuyla hareket ederek farkındalık yaratmayı amaçladılar.

“Göründüğü Gibi Değil Projesi” ile görme engelli bireyler ile toplum arasındaki ilişkinin sağlıklı gelişimi ve empati duygusuyla hareket edecek bir toplumun gerekliliği için farkındalık oluşturmak hedeflendi.

“Sağlıklı Mesai Projesi” ile proje ekibi, Ataşehir Belediyesi işbirliği ile iş dünyasında hareketsizlik nedeni ile yaşanan sağlık sorunlarının çözümü için bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi.

“Sesli Masal Projesi” ile İÜ Çocuk Üniversitesi için çocukların ilgisini çekecek bir web sitesi oluşturup siteye sesli masal yükleyerek ve siteyi çocukların yararına yönelik geliştirerek çocukların bu siteden faydalanmasını sağlamak amaçlandı.

“Kitap Paylaşınca Güzel Projesi” ile İÜ İletişim Fakültesi Kütüphanesi’nde yeni düzenlemeler ve değişikliklere gitmek hedeflendi.

Projeler, Prof. Dr. Nilüfer Sezer, Prof. Dr. Emine Yavaşgel, Prof. Dr. Ece Karadoğan Doruk, Doç. Dr. Seher Er, Doç. Dr. Nilüfer Fatma Göksu, Yrd. Doç. Dr. Betül Önay Doğan, Öğr. Gör. Fatih Özkoyuncu’nun bulunduğu komite tarafından değerlendirildi.

Değerlendirmenin ardından projeler İÜ İletişim Fakültesi’nde sergilendi.

Haber: Kübra OBAY

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

DSC_4419 DSC_4414 DSC_4424 DSC_4411 DSC_4410 DSC_4403