Türk Sineması Moskova’da Tanıtılacak

Elif Dağdeviren’in direktörlüğünde bu yıl hayata geçen “Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları”nın (TSDAB) ilki, İÜ İletişim Fakültesi’nin katılımıyla 19-23 Kasım tarihleri arasında Moskova’da gerçekleşecek.

37141_40 kuzu patron mutlu son

Türk Sineması’nın sanatsal, sektörel ve akademik yönünün güçlendirilmesi, dünya akademi literatürüne girerek kalıcı hale gelmesi amacıyla gerçekleştirilen “Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları”nın ilki, 19-23 Kasım’da Rusya'nın başkenti Moskova’da düzenlenecek.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen “Akademik Buluşmalar” çerçevesinde, Türk Sineması’ndan seçilen üç film, Moskova’da düzenlenen “VGIK 34. Uluslararası Öğrenci Festivali” kapsamında halka açık ve ücretsiz olarak gösterilecek. Proje için Türk Sineması’nı birbirinden farklı türlerde temsil etmek üzere “Bir Zamanlar Anadolu’da”, aynı zamanda Rusya prömiyerini yapacak olan “Kuzu” ve “Patron Mutlu Son İstiyor” filmleri seçildi.

Akademik Buluşmalar kapsamında yapımcı  Zeynep Özbatur Atakan, yönetmen Kutluğ Ataman ve oyuncu Ezgi Mola’da Moskova’da olacak.

İÜ İletişim Fakültesi başta olmak üzere, ülkemizin ve dünyanın köklü devlet üniversiteleriyle karşılıklı programlar, projeler geliştirilmesi, akademik ve sektörel birlikteliklerin ortaya çıkması amacı ile düzenlenen “Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları”na İstanbul Üniversitesi’nden İÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ergün Yolcu, İÜ İletişim Fakültesi Radyo  Televizyon ve Sinema Bölümü Sinema Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ceyhan Kandemir ve İÜ TBMYO Radyo Televizyon Teknolojisi Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgü Yolcu da katılacak.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü