“Yetenekleriniz ve Çalışmalarınız Sizi Gazeteci Yapar”

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Oryantasyon Programı kapsamında TRT WORLD Haber ve Programlar Direktörü Fatih Er Fakültemize konuk oldu.

Günümüz dünyasında bir iletişimcinin sahip olması gereken hünerlere değinen Er, “İletişim Fakültesi’nde olmanız size ayrıcalık tanımaz. Sizi gazeteci yapacak olan yetenekleriniz ve çalışmalarınızdır” dedi. Er, “İletişim Fakültesi mezunlarının hayalleri çok büyük. Bunun için uğraşlarının da çok büyük olması gerekiyor” şeklinde konuşurken ifadelerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin ve dünyanın jeopolitiğini çok iyi bilmeniz gerekiyor. En önemli temel unsur okumaktan geçiyor. Ayrım yapmadan okumalısınız. Türkiye’nin ve dünyanın gündemini çok iyi şekilde takip etmelisiniz.”

Öğrencilere dil öğrenmeleri konusunda tavsiyede bulunan Er, “Özellikle İngilizcenizi çok iyi geliştirmeli, bunun yanında Arapça ve İspanyolca gibi dilleri de öğrenmelisiniz” diye konuştu. TRT WORLD kanalının kuruluş sürecini anlatan Er, “İletişimciler için televizyoncu ya da gazeteci deyip geçmemek gerekiyor. Bu alanda algıyı yönetmek gibi bir durum söz konusu” dedi. Konuşmanın sonunda Er’e Prof. Dr. Ergün Yolcu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.



Galeri