YÖK 100/2000 Projesi - Doktora Burs Programının 4. Çağrı Döneminde İÜ İletişim Fakültesi, İletişim Çalışmaları Alanında Desteklenmeye Layık Görülmüştür

YÖK 100/2000 Projesi- Doktora Burs Programının 4. Çağrı Döneminde Desteklenen Üniversiteler ve Alanları Belirlendi 


Öncelikli alanlarda doktoralı birey kaynağına olan ihtiyacın karşılanması amacıyla devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencilere destek veren YÖK, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Çalışmaları (Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo-TV-Sinema) alanında desteklenmeye layık görülmüştür. 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu “Türkiye’nin ilk iletişim fakültesi olmanın verdiği sorumlulukla yıllar boyunca sektöre ve akademiye çok sayıda bilim insanı kazandırdık. YÖK'ün 100/2000 projesinin desteği ile bilim insanı kazandırmaya daha hızlı ve güçlü biçimde devam edeceğiz. 100/2000 Projesi ülkemiz için çok değerli. Çünkü Türkiye'nin öncelikli alanlarına bilim insanı yetiştiriyoruz. İletişim sektörü ile ilgili öncelikli alanlara İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinden insan gücü yetiştirmek fakülte olarak sorumluluğumuzu bir kat daha arttırıyor. YÖK’ün bu tür destek programları ülkemizdeki akademik çalışmalara gelişimine büyük katkı sağlayacak.

Ülkemizde ilk defa belirlenen “öncelikli alanlar ve geleceğin meslekleri” üzerinde yoğunlaşan YÖK bu amaçla tematik alanları ve disiplinler arası çalışmaları öne çıkartmayı amaçlamaktadır.
Belirlenen öncelikli alanlar arasında; aşı, insan beyni ve nörobeyinden moleküler biyoloji ve genetiğe, ilaç araştırmalarından antorpolojiye, bilim tarihinden felsefeye, deniz hukuku, hukuk felsefesi ve sosyolojisinden iletişim çalışmalarına, robotik, yapay zeka, mikro ve nano teknoloji, doku mühendisliği, mekatronikten, hidrojen ve yakıt pillerine, balıkçılık teknolojisinden sürdürülebilir tarıma, veri bilimi ve sensör teknolojilerinden fotonike kadar ülkemizin kalkınması ve bilim hayatımızın sıçrama yapması için gerekli 100 alan bulunmaktadır. 

“Geleceğin Türkiyesi için Güçlü Nesiller Yetiştirme Projesi” olan YÖK 100/2000 Projesi ile ülkemizdeki doktora eğitimi yeni bir vizyon kazandırılması amaçlanmaktadır.
İlk üç çağrı dönemi sonunda YÖK 100/2000 Projesi toplam 2200 öğrenciye ayda 2.000 TL burs sağlamaktadır.

4. Çağrı Döneminde, YÖK 100/2000 Doktora Burs Programına Yoğun İlgi Var

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı güz dönemi için Üniversiteler tarafından YÖK’ten 4.000’e yakın kontenjan talep edilmiştir. 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde başlayan başvurular, panel değerlendirmeleri tamamlanmasının ardından ilgili alanlarda başarılı bulunan üniversiteler ve kontenjan sayıları belirlenmiştir.
Panel değerlendirmelerine, çeşitli üniversitelerimizden, alanlarında uzman 106 öğretim üyesi katılmıştır.
Bu kapsamda 75 Üniversite 392 alt alanda 2000 kontenjan verilmesi uygun bulunmuştur.