Mezuniyete Üç Ders Sınavı: 10 Şubat 2023 (Son Başvuru: 2 Şubat)

Fakültemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Bahar yarıyılı ​Mezuniyete Üç Ders sınavı son başvuru tarihi: 02 Şubat 2023 (Saat:16.00)

> Mezuniyete Üç Ders Sınav tarihi: 10 Şubat 2023

>> Başvuru Formu (.docx)'nun doldurulduktan sonra bizzat Fakülte Sekreterliğine elden imzalı olarak teslim edilmesi gereklidir.

* Mezuniyete üç ders sınavı, kayıtlı olduğu diploma programından mezun olması için en çok üç dersten başarısız durumda olan öğrenciler için dersin/derslerin yarıyıllık ya da yıllık olmasına bakılmaksızın bütünleme sınavlarının bitiş tarihinden itibaren on beş iş günü içerisinde yapılan sınavdır. Daha önce alınmamış bir ders veya devamsızlıktan kalınan bir ders için mezuniyete üç ders sınavına girilemez.

** Staj çalışmalarında öğrencinin sınava getireceği çalışmalar, ilgili staj birimi tarafından değerlendirildikten sonra, başarı durumları ilan edilecektir.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEZUNİYETE ÜÇ DERS SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI VE AÇIKLAMALAR

> Öğrencilerin, mezuniyete üç ders sınavına girebilmeleri için 2022-2023 eğitim öğretim yılının güz veya bahar yarıyıllarının en az birinde kaydını yenilemiş olması gerekmektedir.

> Programındaki 8 yarıyıllık eğitimini tamamlamış, tüm dönemlerden en fazla üç başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyete üç ders sınavına girebilir.

>? Başarısız (FF) harf notu bulunmayan ancak mezuniyet için gerekli olan minimum 2.00 AGNO notunu sağlayamayan öğrenciler, en fazla üç DC, DD (koşullu başarılı) harf notlu derslerinden mezuniyete üç ders sınavına girebilir.

> Öğrencilerin en son aldıkları (mezuniyete üç ders sınavından) not geçerli olur.

> Staj sorumluluğu olup da tamamlamayan/başarılı olamayan öğrenciler mezuniyete üç ders sınavına giremez.

> Mezuniyete üç ders sınavına giren öğrencilerin başarı notu, mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplanır. Sınavdan 50 puan ve üzeri alan öğrenci ilgili dersten başarılı olmuş sayılır. Vize, final ve bütünleme sınav notları mezuniyete üç ders sınavı değerlendirmesine katılmaz.

> Her ne sebeple olursa olsun mezuniyete üç ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.