Filmvisio Cinema Journal

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek akademik sinema araştırmaları dergisi Filmvisio Cinema Journal ilk sayısı için yazılarınızı bekliyor.

Sinemanın bir sanat türü ve bir iletişim aracı olarak etik, politik, felsefi, sanatsal, sosyo-kültürel, ekonomik ve teknolojik boyutlarıyla incelenmesi derginin temel amacını oluşturmaktadır. Sosyal bilimler, beşerî bilimler ve sanat alanlarından farklı araştırma metodolojisi ve perspektifine sahip çalışmaların kabul edileceği dergide araştırma makaleleri, derleme makaleler, kitap, film ve dizi eleştirileri, festival, sergi ve konferans raporları ve söyleşiler yer alacaktır. Filmvisio Cinema Journal yılda iki kez (haziran ve aralık aylarında) çevrimiçi yayımlanacaktır.
Geniş bir yelpazeye sahip konu önerilerimiz aşağıdaki gibidir:

• Sinema araştırmalarında yeni araştırmalar ve yaklaşımlar
  • Ülke sinemaları ve ulusaşırı sinemalar
  • Sinema ve görsel kültür
  • Belgesel sinema ve türleri
  • Deneysel ve avangart sinema
  • Değişen üretim, yapım, dağıtım biçimleri ve sinema
  • Sinemada toplumsal cinsiyet, ırk ve sınıf temsilleri
  • Sinemada etik-estetik ilişkisi
  • Toplumsal bellek ve sinema
  • Sinemanın televizyon, video oyunları ve internet gibi diğer medya türleriyle kesişimleri

Makale Gönderimi: